Uluslararası Sempozyum: Kırım Kongo Kanamalı Ateşi

Mart 3, 2024by exc-apeksen

Türkiye’nin sekiz ayrı şehrinden 33 uzman araştırmacıyı KUISCID ev sahipliğinde İstanbul’da buluşturduk. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Türkiye Konsorsiyumu, Türkiye’den toplam 14 merkezin katıldığı çalıştay ile ülkemiz için hem beşeri hem de veteriner hekimlik açısından önem taşıyan bu  hastalığa kalıcı çözümler üretmek amacıyla çalışmalarına başladı. Ulusal alanda devam eden araştırmaları, uluslararası boyuta taşıyacak yeni bir iş birliği yaparak UCLA (University of California) Üniversitesi ile ortak çalışma başlatıyoruz. Bir yıl süreyle birlikte yapacağımız araştırmalar  sayesinde toplum sağlığı için kalıcı çözümler bulmayı hedefliyoruz.

25 – 26 Mart 2024 tarihlerinde ulusal ve uluslararası ortaklarımızı merkezimizde bir araya getirerek uluslararası sempozyum ile çalışmalarımız hakkında durum değerlendirmesi yapacağız.