KUISCID Temmuz 2022 E-Bülteni
Eğer bu e-bülteni görüntüleyemiyorsanız lütfen tıklayınız
KOÇ ÜNİVERSİTESİ İŞ BANKASI ENFEKSİYON HASTALIKLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ
TEMMUZ 2022
KUISCID aylık bülteninde, merkezden araştırma, haber ve duyurulara yer veriyoruz.
ARAŞTIRMA

TUBITAK 1001 Projemiz kabul edildi

Doktora öğrencilerimizin araştırmacı olarak görev alacağı “Pseudomonas aeruginosa ST235 yüksek riskli klonunda pyoverdine siderofor ve makrofaj inflamatuar yanıtının değiştirilmesi” başlıklı çalışma, Merkez Direktör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Can yürütücülüğünde TÜBİTAK 1001 projesi olarak kabul edildi. Araştırmacılarımızı tebrik ederiz.

 
YAYIN

KUISCID’den COVID-19 Seyrinde Kritik Bir Çalışma: SARS-CoV-2 Sanılandan Daha Uzun Süre Saçılabiliyor

Doç. Dr. Şiran Keske ve KUISCID araştırmacılarının tamamladığı “SARS-CoV-2 omikron varyantının bulaşıcı saçılma süresi ve semptomlarla ilişkisi” başlıklı çalışmaları Clinical Microbiology and Infection dergisinde yayınlandı. Araştırmacılarımızı tebrik ederiz.

Yayın için tıklayın.

YAYIN

Tekrarlayan Enfeksiyonlara Karşı Hızlı Çözüm: Amikasin

Doktora öğrencilerimizden Cansel Vatansever’in “Amikasin ve Meropenemin Kolistin ile uyarılmış Persister Klebsiella pneumoniae üzerindeki etkisi ”başlıklı çalışması Microbial Drug Resistance dergisinde yayınlandı. Araştırmacılarımzı tebrik ederiz.

Yayın için tıklayın.

 
YAYIN

SARS-CoV-2 Enfeksiyonuna Karşı Umut Verici Yeni Tedavi Yaklaşımı

KUISCID ve TBO Lab araştırmacılarının ortak çalışması ile geliştirilen ve ACE2 mekanizmasını etkileyerek SARS-CoV-2 Enfeksiyonunu önleyen yeni bir tedavi yaklaşımı  Advanced Science dergisinde yayımlandı. Araştırmacılarımızı tebrik ederiz.

Yayın için tıklayın.

YAYIN

Süper Dirençli Bakterilere Karşı Yeni İlaçlar: Seftazidim-avibactam

KUISCID araştırmacılarının “Kan enfeksiyonuna yol açan OXA-48 Klebsiella’larda Seftazidim-Avibaktam duyarlılık testlerinin karşılaştırılması” başlıklı çalışması Diagnostic Microbiology and Infectious Disease dergisinde yayınlandı. Araştırmacılarımızı tebrik ediyoruz.

Yayın için tıklayın.

 
HABER

Türkiye’de Bilim Yapmak Mümkün Mü?

Merkez Direktörümüz Prof. Dr. Önder Ergönül, Bilim Akademisi ve Medyascope işbirliği ile hazırlanan ‘Türkiye’de bilim yapmak” programında Hekim göçü ve nedenleri, Türkiye’de akademik çalışmaların son durumunu, bilim yapmanın nasıl mümkün olabileceğini uluslararası verilere göre değerlendirdi. 

Dört bölümden oluşan programın tamamını izlemek için tıklayın.